Potrzebujemy:
*gotowych płat biszkoptu (3) typ. Delecta
*1kg truskawek + 200dag do dekoracji
*Krem Karpatka typ. Delecta 5 minut krem karpatka
*3x śmietana-fix typ. Dr.Oetker
*3x galaretka truskawkowa
UWAGA- do śmietana-fix potrzebujemy 3x mleka 30% po 0,2l a do kremu karpatki zwykłego mleka.
1. Umyć i obrać truskawki. W garnku pożądanie zmiksować. Garnek z truskawkami dać na palnik i mają się gotować, Uwaga: będą dobre gdy zaczną tak pyrkać, chodzi o to by wypuściły sok. Do truskawek wsypać galaretkę (sam proszek) wymieszać i poczekać aż stężeje.. Gdy będzie już chłodniejsza można włożyć do lodówki w tedy szybciej stężeje.
2. Chwilę przed wyjęciem musu truskawkowego, przygotować krem karpatkowy według przepisu z tyłu opakowania. Następnie rozdzielić biszkopty i na jednym płacie wyłożyć krem karpatkowy i przykryć kolejnym biszkoptem.
3. Wyjąć mus i nałożyć go na biszkopt i przykryć następnym.
4. Według przepisu z tyłu opakowania przygotuj 3x fix-śmietana. Nałóż na płat biszkoptu a następnie z brzegu i ładnie wyrównać.
5. Resztę truskawek pokrój na pół i poukładaj na torcie lub według własnego uznania. Dodatkowo można wykorzystać np. wiórki kokosowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz