Potrzebujemy:
- 1 szklanka wody (250 ml)
- 125 g masła
- 1 szklanka mąki pszennej
- 4 jajka
- 3 fix-śmietana
- 750ml śmietanki 30%
Sposób przygotowania:
Do rondelka wlać wodę i dodać masło, mieszać aż masło się rozpuści. Następnie dodać mąkę i mieszać aż całość będzie odchodzić od brzegów rondelka. Gdy trochę wystygnie, dodac jajka i wymieszać łyżką lub użyć do tego miksera. Masę włożyć do rękawa cukeirniczego, nakładac na papier do pieczenia robić kółka. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200'C na 20-30minut aż się zarumienią
W tym czasie do miski wlać śmietanę i ubijać a nasepnie dodać fix-śmietana dalej ubijając.
Gdy Ptysie będą gotowe, wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystygnięcia. Następnie przeciąć je na pół i za pomocą rękawa cukierniczego wykładać śmietanę na ptysia.
W tym czasie do miski wlać śmietanę i ubijać a nasepnie dodać fix-śmietana dalej ubijając.
Gdy Ptysie będą gotowe, wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystygnięcia. Następnie przeciąć je na pół i za pomocą rękawa cukierniczego wykładać śmietanę na ptysia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz