czwartek, 28 czerwca 2012

Muffinki kakaowe



Potrzebujemy:
  • 2 szklanki mąki
  • 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół szklanki cukru
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • szklanka mleka
  • 100g masła
  • 2 łyżki kakao



Sposób przygotowania:
1. Roztapiamy masło w małym garnuszku.
2. W tym samym czasie Mąkę przesiać z proszkiem. Dodać cukier, sól i wymieszać.
3. Dodać jajko, mleko i roztopione masło. Mieszać do połączenia składników. Dodać kakao i wymieszać.
4. Formę na muffinki wyłożyć papilotami. Ciasto rozdzielić pomiędzy papilotami. Nakładać tak ok. 3/4.
5.Piec ok 15-25 minut w 210'C na tak zwany suchy patyczek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz