piątek, 20 lipca 2012

Muffinki- krem

 Jeżeli nie ma się w domu żadnych barwników spożywczych można wykorzystać naturalne barwniki.

Muffinki przygotować według tego przepisu: KILIK
A krem przyrządzić nieco inaczej.

Potrzebujemy:

  • 200g masła
  • 250g serka philadelphia
  • 1 i 2/4 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2-3 łyżki soku malinowego paola*
Miękkie masło ucierać. Stopniowo dodać cukier puder i dalej miksować. Następnie również stopniowo dodać serek. I ucierać. I na samym końcu dodać sok paola  i dobrze wymieszać.  Krem włożyć do rękawa cukierniczego i wykładać na ostygłe muffinki. Przed podaniem schłodzić w lodówce

* w zależności jak bardzo chcemy mieć intensywny kolor tyle łyżek, ale nie można przesadzić gdyż masa będzie za płynna rozleje nam się na muffinkach.


2 komentarze: